Плюсове и минуси на ремонт на апартамент до ключ

Напоследък все по-често се поръчват ремонти на апартаменти във формат до ключ. Собствениците на жилища ценят времето си, разбират, че поверяването на работата на един изпълнител до получаване на крайния резултат е удобна и ефективна форма на взаимодействие.

Понякога се налага да се започне от покрива на къщата, на жилищният блог или сграда, ремонт на покриви за вас и вашите съседи можете да поверите на нашите опитни специалисти и майстори.

При поръчка на ремонт до ключ има реална възможност да спестите пари и това е значителен плюс, особено когато става въпрос за голям обект. Изпълнителят работи директно с доставчици на материали, следователно за клиента цената им е по-ниска, отколкото при покупка на строителен пазар. Освен това изпълнителят предоставя отстъпки за обем.

Какво е включено в ремонта до ключ

Съставът на дейностите в рамките на ремонт до ключ може да бъде съответно различен и прогнозната цена варира в широк диапазон. Ценообразуването се влияе от фактори като:

  • първоначалното състояние на обекта: процентът на износване на покривните конструкции, естеството на повреда на стени, тавани, подове;
  • цената на материалите, включени в оценката: пазарът предлага огромен избор от довършителни работи от икономични до луксозни;
  • спешност: ако обектът трябва да бъде възстановен бързо, тогава работата се извършва денонощно, което неизменно води до покачване на цената

Ремонтът до ключ предполага пълен набор от дейности от разработване на проект до извозване на строителни отпадъци, завинтване на електрически крушки. Клиентът се отървава от необходимостта лично да контролира хода на работата, но при желание може да присъства. Предоставя му се фотоотчет за свършената работа, това е обичайна практика, която клиентите харесват.

Предимства и недостатъци

Финансовата изгода е едно от основните предимства на ремонта на апартамента до ключ. Средно икономията на бюджет при поръчка на работа от А до Я с един изпълнител е 20% от целият проект и ремонт, на 10 000 лв това са 2000 лв. В допълнение, форматът до ключ привлича с факта, че:

  • елиминира неудобството при намиране на изпълнители на различни етапи;
  • отговорност за крайния резултат се носи от една фирма, която предоставя пълна гаранция;
  • освобождава от необходимостта от избор и закупуване на материали;
  • работите, посочени в оценката, се извършват в стриктно съответствие с графика, клиентът получава фотоотчети на своя e-mail или телефон.

При поръчка на ремонт до ключ в една организация, клиентът има по-малък риск да срещне недобросъвестни майстори. Ръководството на компанията контролира екипите си по различни методи.

Ремонтът до ключ има много неоспорими предимства, но има и своите недостатъци. За потенциален клиент е доста трудно да избере изпълнител, тъй като са заложени голяма сума пари.

За да се намалят рисковете, е необходимо внимателно да се оцени потенциалът на компанията, към която е решил да кандидатства за услуги. Важно е основната работа да се извършва от специалисти на пълен работен ден. Изпълнителят трябва да има опит в областта на строителството и ремонта, положителна репутация.

При одобряване на оценката, договора е важно внимателно да се запознаете със състава на работата, описана в документацията, да проверите обемите, да сравните цените и изчисленията.

За да получите очаквания резултат и удовлетворение от инвестицията, по-добре е да поръчате проект за проектиране. Компютърната визуализация ще помогне за своевременно коригиране на не много успешни решения, за премахване на грешните действия поради нееднозначното разбиране на някои специфични термини.