Стартиране на двигател на автомобил

Понякога този процес може да бъде истински проблем не само за начинаещи, но и за опитни шофьори. В някои ситуации дори неправилното осветление може да повреди електричеството на автомобила. Ако нямате подходящите умения или не искате да рискувате, тогава най-добрата препоръка е да се обадите на специалист. Автоклуб „A.N.G.E.L.“ ще помогне за решаването на този проблем!

Една от нашите услуги е безплатна консултация за стартиране на двигателя и зареждане на батерията. Напълно възможно е вие ​​сами да се справите със задачата. В противен случай направете поръчка. Опитни автомеханици с необходимите инструменти и оборудване ще отидат при вас. Вземайки предвид особеностите на вашия автомобил, ние използваме инструмента, препоръчан от производителя на марката в нашата работа, така че няма риск от повреда.
Инструкции за стартиране на автомобилен двигател

Последователността на действията за постигане на резултата:

Намерете батерията. Най-често се намира под капака, но всичко зависи от модела на автомобила.
Качете се до друга кола за осветление, като вземете предвид дължината на проводниците.
Свържете проводниците, като вземете предпазни мерки.
След като двигателят стартира, изключете и загрейте автомобила.

За подробни съвети относно действия в конкретна ситуация се свържете с операторите на нашия кол център. Също така по-долу ви предлагаме да се запознаете с уточняващите данни в инструкциите.

Ако не можете да намерите батерията под капака, проверете следните места на батерията:

Багажникът.
Задна седалка.
Крило ниша.

Но по-често под капака има отделни терминали за презареждане. Те се означават с обичайните символи „+“ и „-“ или с думите „POS“ и „NEG“.
Техника за безопасност

Има няколко предпазни мерки, които трябва да се вземат предвид при запалване на цигара без грешка:

В донорската кола ще трябва да изключите запалването.
Изключете и захранването на вашия автомобил.
Извадете ключовете на колата си и ги вземете със себе си. След подаване на захранване може да се задейства аларма за заключване на вратите на автомобила. Вратите трябва да се затръшват, но да не се заключват.
Често изтощаването на батерията идва от забрава. Ако причината за разреждането е светлината в купето, фаровете или страничните светлини остават включени, след това се погрижете да изключите консуматорите на енергия, преди да свържете проводниците.
Уверете се, че проводниците не се допират един до друг или други предмети.

Правила за свързване на проводници за осветление

Стандартните проводници от магазина се предлагат в два цвята – червен и черен. Те са оборудвани и с щипки от един и същи цвят в двата края. Стандартното име за тези клипове е крокодили.

Червеният проводник трябва да бъде закрепен със скоба към положителния извод на изтощената батерия.
Натиснете другия край на червения проводник към клемата на работещата батерия.
Укрепете черния проводник на отрицателния терминал на неработещия автомобил.
Прикрепете другия край на черния проводник към клемата на работещата батерия.

Ако по време на закрепването на последния проводник възникне искри, не се притеснявайте. Опитайте се да закрепите проводника с едно докосване, без да се притеснявате.

Обикновено проводниците от магазина имат малко напречно сечение, което не е в състояние веднага да достави тока, необходим за стартиране на двигателя на автомобила. В този случай се изисква презареждане. За да направите това, трябва да включите двигателя в колата за 10-15 минути, от който идва осветлението. След това колата трябва да бъде заглушена. Ако няма ефект, процедурата ще трябва да се повтори. Веднага след като двигателят работи, включете късите светлини и изключете проводниците в обратен ред. Не изключвайте двигателя за около четиридесет минути, за да заредите напълно батерията.

В повечето съвременни автомобили двигателят се управлява от компютърна система, настройките на която могат да бъдат свалени. За правилно възстановяване на системата загрейте двигателя до работна температура.
Предпазни мерки при зареждане

Показвайте авариен знак, когато работите на пътното платно.
Не стойте между колите, тъй като може да бъдете притиснати.
Не заставайте пред колата. Ако колата не е без скорост, тя ще отиде при вас.
Не използвайте стартерни зарядни устройства, използването им е изпълнено с повреди в електрическото оборудване.
Не пушете наблизо и избягвайте открит огън, докато зареждате. Газът, отделен от акумулатора по време на работа, е взривоопасен!

Сменете батериите навреме. Всичко по-горе няма да работи за продукт, който е намалял от старост. Не препоръчваме да използвате техниката за стартиране на замразени батерии. Това води до счупване.

Двигател със студен старт

Основни препоръки:

Ако сутрин се очаква мразовито време, загрейте двигателя и карайте малко в колата вечер.
Ако вашето превозно средство има съединител, изстискайте го при стартиране на двигателя.
Ако е възможно, извадете батерията и я съхранявайте на топло място.
Собствениците на дизелови двигатели могат да оставят двигателя да работи. Разходите за гориво са много по-ниски от направените, ако двигателят не стартира.