Пътна помощ на електроника

Електроника за пътна помощ е набор от услуги за пътна помощ за автомобилисти, които имат проблеми с електрониката на автомобила си. Съвременните автомобили са буквално натъпкани с разнообразна електроника, така че проблемите се случват доста често и имат различен характер на възникването си, а последиците от такива проблеми могат да бъдат много различни, от проблеми със стартирането на двигателя до проблеми с шасито, тъй като всички това се контролира с помощта на съвременни електронни системи.
Какви компоненти на Автомобилната електроника може да изискват услугата пътна помощ?

Електронните системи в съвременния автомобил са отговорни за работата на почти всички основни компоненти и възли на автомобила, като: двигател, трансмисия, ходови елементи, климатичен контрол, медийна система, табла, бордов компютър, системи за комфорт в кабина, системи за сигурност и др. По правило основният компонент на всички електронни системи е Електронният блок за управление. Електронните блокове за управление са разделени на следните типове: Блок за управление на двигателя, има и комбиниран блок за управление на двигателя и трансмисията, блок за управление на трансмисията, блок за управление на спирачната система, централен модул за управление, централен модул за синхронизация, основен електронен модул , контролер на каросерията, модул за управление на окачването и всички заедно тези системи могат да бъдат интегрирани в един компютър на превозното средство.
Какви са основните причини за неизправности на електронните системи на автомобила?

Като правило неизправностите в електронните системи на автомобила могат да бъдат разделени на пет вида, това са: Проблеми със софтуера на определени блокове за управление или целия компютър на водача като цяло, проблеми със самите блокове за управление и / или компютърът за управление на автомобила от техническо естество (влагата е попаднала на печатната платка например), проблеми с определени сензори на автомобила, може да има и проблеми с определени контакти и проводници, чрез които всички компоненти на електронните системи са свързани заедно.
Пътна помощ знае как да ви помогне на пътя, ако имате проблеми с електронните системи на автомобила:

Нашите механици, електротехници, диагностици имат огромен опит в решаването на различни, включително нестандартни проблеми с автомобилната електроника, включително при предоставяне на пътна помощ.