Отключи – заключи

Звучи като рефрен от песен „отключи – заключи, отключи – заключи..“, а всъщност е своеобразно мото на гилдията професионални ключари, които правят живота малко по-лесен и по-сигурен.

Спешните ежедневни задачи натоварват ежедневието ни  – днес трябва да отида на работа, да напазарувам, да заведа и върна децата от училище, да купя лекарства на майка ми, да… И изведнъж, тъкмо си набрал скорост, разбираш, че вратата на апартамента не може да се отключи или  счупваш ключа в автомобилната ключалка. Кратък шок, осъзнаване  спешността на проблема и трескаво търсене на ключар – този, който трябва да дойде не утре, не след обяд, а веднага!

За истинският професионалист в тази област този сюблимен момент е ежедневие, но специалист от този вид се търси и намира предварително, а не след като сте попаднали в ситуация, подобна на гореописаната. Ако сте предвидливи, няма да махнете с ръка и да погледнете с насмешка на този съвет, а ще направите няколко неща:

  • Ще потърсите и ще се спрете на сертифицирано ключарско ателие, което разполага с достатъчно специалисти и предлага услуги във формат 24/7, включително мобилни
  • Ще потърсите препоръки от познати и приятели – може някой вече да е бил техен клиент и да ви даде отзив
  • Ще ползвате услугите им предварително – т.е. за планови ремонти, за изработка на дубликати, за поставяне на допълнителни заключващи устройства и т.н. и ще решете дали сте доволни от начина на работа и бързината на реакция. Освен това, по този начин ще създадете отношения и доверие  помежду ви и при спешна ситуация, вече ще се познавате взаимно

Сега остава само телефонът на избраното ателие да ви е под ръка и когато следващият път се заключите (или не можете да заключите) да не се паникьосвате, а да знаете че има кой да ви помогне – и най-малкото е да заключи или да отключи.