Как до подготвите автомобила за лятното пътуване

Слънцето, усещане за свобода и свят без граници – времето на летните ваканции ви насърчава да предприемете вълнуващи пътешествия. Въпреки факта, че до която и да е точка на картата може да се стигне със самолет, мнозина избират удобствата, които колата предоставя

Пътуването с кола ви позволява свободно да планирате времето и маршрута, да не се притеснявате за размера на багажа си и да останете там, където искате. Ваканционните пътувания често могат да бъдат дори няколко хиляди километра, така че  е важно да проверите техническото състояние на автомобила, а също и да се подготвите, за да имате всичко необходимо решете сами незначителни проблеми.

„Когато планират пътуване, хората мислят как да се обличат, какво да сложат в чантите си, какви закуски да вземат със себе си, но често забравят да проверят техническото състояние на колата. Това може да доведе до ненужен стрес по време на пътуване и дори да застраши безопасността на пътуващите, затова се препоръчва да сте сигурни, че сте готови за дългото пътуване във времето и да оборудвате колата си с всичко необходимо, за да си помогнете, особено ако не сте използване на оторизирана услуга за мобилна поддръжка.

Ако не сте сигурни дали вашата кола може да се справи с планираните и евентуално непланирани километри,  препоръчваме да отидете на автомобилна служба преди дълго пътуване и да оставите професионалистите да подготвят колата за лятното приключение. Ето няколко неща, върху които да се съсредоточите.

Спирачки, джанти, гуми
Не можете да стигнете далеч с болни крака – това важи и за автомобилите. Ето защо, преди да тръгнете, трябва да се уверите, че колелата, гумите и спирачките са изправни. „Резервното колело, ключът и крикът са„ жива заплата “, така че да не се налага да търсите сервиз за кола поради повредена гума. Трябва да се помни, че колелата и спирачките в добро техническо състояние имат тази безопасност на водачите, поради което трябва да се вземат особено сериозно. Ако преди пътуването капитанът предлага да се подменят гумите – направете го така, за да избегнете ненужни проблеми “.

Моторно масло и други течности
Масло, охлаждаща течност, спирачна течност, течност за сервоуправление, течност за стъкла – всичко това е необходимо, за да функционира колата правилно и би било неприятно, ако в най-неподходящия момент от пътуването някой от тях свърши. Би било умно решение да си осигурите запаси от всяка течност. Подмяната в чуждестранни автомобилни услуги може да бъде доста скъпа и не навсякъде можете да сте сигурни в качеството на тази течност, особено моторното масло. Важно е да запомните, когато пътувате на всеки 1000 километра, е важно да проверявате нивото на маслото.

Батерия
Преди да тръгнете на път, би било разумно да проверите батерията и да я смените, ако е необходимо – стара батерия може да донесе неприятни изненади. Ако батерията е неизбежно повредена по време на пътуване, вероятно ще бъде много скъпа за подмяна и няма да имате много избор.

Комплект за първа помощ и допълнително оборудване
Комплект за първа помощ, пожарогасител, авариен триъгълник, светлоотразителна жилетка, фенерче, въже – това са неща, които задължително трябва да имате при себе си, когато пътувате. Ние Ви съветваме, преди да отидете в далечни страни, особено извън Европа, да разберете дали в колата трябва да има други неща, необходими в местното законодателство. Също така ви съветваме да вземете със себе си карта и списък с оторизирани услуги по избрания маршрут. „Първо, не можете да сте сигурни, че интернет ще бъде достъпен през цялото ви пътуване. На второ място, с помощта на неизвестни услуги, ние съветваме само в случай на пълно отчаяние – ако е възможно, свържете се с оторизирани сервизи, където на колата ви ще бъде предоставена подходящата услуга, предоставена от производителя “.