Как да отключим ако нямаме ключ

Прости начини

Отварянето на модерен автомобил без ключ, пълнен със сложна електроника, с милиметрови пропуски в каросерията и жигули отпреди четиридесет години са фундаментално различни задачи по отношение на сложността. В първия случай нищо не може да се постигне чрез старомодни методи с използването на занаятчийски устройства. Отварянето на такава кола е много специалисти. По-опростените дизайни са по-пластични.
Отвори вратата през прозореца

Ранните модели VAZ в предните врати имаха въртящи се отвори, проектирани за по-добър въздушен поток. Те бяха затворени с резе, което беше залепено към стъклото отвътре. Достатъчно беше силно да загреете точката на закрепване, тъй като резето просто падна и прозорецът се отвори свободно. Можете свободно да прокарате ръката си през отвора и да отключите ключалката на вратата. Много собственици на автомобили, знаейки тази функция, инсталираха допълнителни клипове.

Друг начин за отваряне на прозореца е да го изцедите, като приложите сила директно в областта на ключалката, за да не счупите стъклото, и след това издърпате уплътнението. С течение на времето вентилационните отвори бяха премахнати. Но дори и за врати без тях, майсторите са измислили повече от един начин за отваряне на колата без ключ.
Отвори вратата през прозореца

Можете да опитате да натиснете стъклото малко към вътрешността на купето и да опитате да го преместите надолу. Стъкло се плъзга в дланите. За да подобрите адхезията към повърхността, използвайте импровизирани средства: предмети от кожа и гума. Ако стъклената ключалка и повдигащият механизъм са износени, шансовете за отваряне на автомобила без увеличение на ключа се увеличават. В отворената пролука се натиска ръка и вратата се отваря.

Можете да опитате да счупите износения цилиндър на ключалката в стари автомобили с отвертка или друг плосък предмет с достатъчна твърдост. Може да е подходящ и друг ключ, който не е много различен от оригинала по форма и размер.
Намерете втория ключ
Намерете втория ключ

Всички автомобили се произвеждат с резервен комплект ключове. Като правило те се държат у дома, точно за такъв повод. Алармите също имат резервен ключодържател. Най-добрият начин да отворите колата е да помолите семейството си да донесе резервен ключ. Нежелателно е да напускате колата, особено ако ключът е в запалването и вратите са затръшени. Можете да провокирате похитителя към незаконни действия. Нека този метод отнеме много време, но колата ще остане здрава и здрава, няма да се налага да се хаква нищо.

Ако нито един от двата ключа не може да бъде получен, е възможно да отворите колата с ключодържател от алармата. Решението на проблема става много по-достъпно. Всички защитни устройства имат функция за дистанционно управление на ключалките на вратите – просто натиснете съответния бутон.

Ако ситуацията се усложнява от изтощена батерия, която няма достатъчно енергия, за да задейства механизма за централно заключване, може да се свърже паралелно и втора батерия. За да направите това, ще трябва да отворите капака, което се усложнява от местоположението на копчето за управление на ключалката: той се намира в купето.

Но не е толкова трудно да го отворите. Във всички автомобили ключалката на капака се задейства с кабел. Можете да го вземете с парче тел, като го прекарате през решетката близо до радиатора или по-близо до левия фар. Успешно дръпване и капакът ще се отвори. В противен случай ще трябва да се придържате към клемите на стартера отдолу и за това свалете екрана на двигателя. Може да е трудно, но ще работи, за да отворите колата без ключ.

Има специални услуги, които помагат за достъп до дома, колата, като същевременно се запазва целостта на вратите и бравите. Ако сте изпробвали всички известни начини за отваряне на колата без ключ и резултатът е нулев, по-добре е да се обадите на съветника. Телефоните за контакт се публикуват на специализирани уебсайтове на организации, в частни реклами. Там работят квалифицирани майстори с умения, знания и необходимите инструменти. Услугата се заплаща, но посочените цени са разумни. Разходите не са сравними с тези, които следват след груба кражба на вратата.

Когато всички меки начини за отваряне на колата без ключ не работят и няма друг изход, те прибягват до крайни мерки. Трябва да се помни, че в този случай загубите не могат да бъдат избегнати. Това ще бъде или счупено стъкло, или счупена ключалка, или дори металът на тялото, деформиран в резултат на невнимателни действия.
Счупи стъкло

Това е скъпа опция, която се използва в най-екстремните случаи. Но дава гарантиран резултат. При скъпите автомобили остъкляването е направено от многослоен обезопасителен стъклен блок. Но в такива машини стъклото не се чупи. В по-скромни версии страничните прозорци при удар могат да се разпаднат на много малки фрагменти, порязванията от които са опасни.

Ако под ръка няма предмети с достатъчна дължина, така че да е възможно да се удари от безопасно разстояние, е необходимо да се подготвите за изпитването за якост на стъклото. Препоръчително е да залепите вратата с лента. Ръката трябва да бъде обвита с нещо защитно: парцал, плат, горно облекло. В противен случай не могат да се избегнат рани и порязвания. В момента на удара човек трябва да се обърне настрани. Необходимо е да се бие както в известната комедия: трудно, но внимателно. По-добре с лакът или някакъв твърд предмет и точно в центъра на стъклото.

От съображения за икономия мнозина жертват малка пролука между задния плъзгащ се прозорец и С-колоната, за да отворят колата без ключ. Това е грешка. Първо, по-трудно е да се счупи това стъкло, защото размерите са по-малки. На второ място, те рядко се променят. Трудно е да се намери и цената не е по-малка. Разбира се, не бива да чупите предното си стъкло или задното стъкло. По-добре е да жертвате остъкляването на една от вратите, ако няма друг начин.

Счупете или пробийте цилиндъра на ключалката

Този метод ви позволява да отворите автомобила без ключ с по-малко загуби. Този метод не е приложим за превозни средства с безключово влизане. Долната линия е да разбиете ларвата с твърд предмет. Най-често се използва плоска отвертка или длето. Инструментът се забива в ключалката, след което се завърта. Най-често след такава намеса е невъзможно да се отървете от счупена ларва – трябва да смените ключалката. Но основната задача – да отворите колата без ключ – е направена.

Пробиването е по-щадящ процес. Но и тук замъкът страда. Мястото, където ще се извършва сондажът, е маркирано със сърцевина. Най-често за това се избира съединението между цилиндъра и тялото. Пробийте внимателно, за да не счупите бормашината. Премахването на отломките от замъка може да бъде проблем. След това в ключалката се вкарва отвертка и се завърта. Бравата трябва да се движи по посока на въртене.

Случва се ключалката да е изработена от трайни, втвърдени материали, когато производителят е осигурил защита срещу взлом. Тогава няма да проработи ларвата или ще я счупи. Такава стомана се пробива със специални свредла, които струват много и имат крехък режещ ръб. Можете да счупите повече от едно копие и да не постигнете резултата. В такива случаи най-добрият изход е да се свържете със специалисти, които ще могат да отворят колата без ключ.

С въжен контур

Този метод е популярен в престъпните среди. Позволява ви да отворите автомобил без ключ без сериозни последици. Вземете парче въже: канап, въдица ще направи. След това с помощта на импровизирани средства, за предпочитане от дърво или друг относително мек материал, изстискайте горния ъгъл на шофьорската врата от вратата. Обикновено твърдостта на рамката на вратата ще ви позволи да направите това.

Вратата е предварително залепена с лента. Издърпайте, докато има достатъчно голяма празнина, за да вкарате въжето с пристягащ контур в края. Ако вратата се съпротивлява, издърпайте уплътнението с отвертка. Пантата се изтегля върху накрайника на ключалката на вратата и се затяга. След това резето се повдига и ключалката се отключва. При автомобили с модерна, опростена форма на резето, което в затворено положение е изравнено с облицовката на вратата, въжената верига е безполезна. Този метод няма да работи за отваряне на колата без ключ.