Какво да правим ако автомобила спре в движение

Причините

Преди да започнете да търсите причината, поради която автомобилът е спрял в движение, е необходимо да вземете стандартни мерки за безопасност: да преобърнете колата отстрани на пътя или до ръба на пътя, да инсталирате знак за аварийно спиране. След това, за да трябва да проверите следното:
Причини за спиране на колата в движение

Опитайте да запалите колата отново. Чуйте дали стартерът се върти. Ако няма звук, характерен за въртенето на стартера и работата на горивната помпа, е необходимо да проверите напрежението на акумулатора. За да направите това, ще ви е необходим обикновен мултицет, който винаги е полезно да имате в колата. Също така си струва да се извърши визуална проверка на електрическите вериги: може би причината е банално счупване на някой терминал. Липсата на звук от въртенето на стартера може също да показва неизправност на соленоидното реле, което само специалист може да поправи.
Проверете свещите. Обикновено свещта трябва да е светлокафява. Ако се открият въглеродни отлагания, той трябва да се почисти от свещта и да се завие обратно. Опитайте се да запалите колата.

Причини за спиране на колата в движение
Извършете визуална проверка на съдържанието на капака. Не трябва да има скъсани проводници, повредена изолация, течове на бензинови маркучи, филтри, помпи. Когато откривате течове на каквато и да било течност, струва си да се уверите, че тя не е гориво, тъй като в случай на изтичане на бензин колата абсолютно не трябва да се пуска.
Следващата стъпка е да проверите нивата на гориво, охлаждаща течност и масло в резервоара. Може би, докато шофира, водачът не е обърнал внимание на прегряване на двигателя поради изтичане на антифриз. В този случай нещата могат да се окажат напълно лоши – двигателят може просто да се задръсти и в този случай определено е невъзможно да се направи без теглещ камион.

Какво да правя?

Ако причината, поради която автомобилът е спрял в движение, е била идентифицирана независимо, тогава е необходимо реално да се оценят възможностите за нейното отстраняване. Разбира се, всеки собственик на автомобил може да постави терминал, който е паднал от батерията, но ако се открие изтичане на антифриз, никакви действия на пътя няма да помогнат.

Оптималното решение тук е да се обадите на специалисти за техническа помощ, чийто телефон винаги трябва да се държи в контактите в телефона Ви. Оптимално е такава компания да обслужва клиенти в региона (или дори по-добре – страната), така че да можете бързо да получите помощ, независимо от разстоянието на пътуването. Такива услуги могат не само да идентифицират и отстранят проблема на място, но и да добавят гориво към резервоара, да извикат теглещ автомобил за колата.
Какво да направите, ако колата спира в движение

Ако не е възможно да се обадите на специалист, тогава е необходимо да транспортирате колата до мястото на ремонт. За да направите това, трябва да се обадите на евакуатор или да намерите кола, която ще тегли счупената кола.